Match individuele zithoek

In het kort

Met de Match individuele zithoek is het mogelijk om de rolstoelgebruiker een variërende zithouding aan te bieden. Op deze manier kan het lichaam beter ontspannen en kan gevarieerd worden met de drukverdeling, bijvoorbeeld tijdens verzorgings- of therapiemomenten en activiteiten.

Voor wie?

De Match individuele zithoek is ontworpen voor mensen die behoefte hebben aan een groter kantelbereik om meer ontspanning en/of variërende drukverdeling te creëren voor het lichaam. Dit bevordert de bloedsomloop en stimuleert de sociale interactie van de gebruiker.

Voorbeelden van ziektebeelden* zijn:

  • CVA
  • Artrose
  • Dwarslaesie
  • Ziekte van Parkinson

Hoe werkt het?

De speciale individuele zithoek – ook wel zithoekverschuiner – kan in elke gewenste hoek gemonteerd worden op de zitplaat van de Match. Het instelbereik van de verschuiner is groter ten opzichte van het standaard instelbereik. Hierdoor kan de zithoek naar individuele behoefte van de gebruiker worden ingesteld.

Het gatenpatroon van de standaard zitplaat is identiek aan het gatenpatroon van de speciale zithoekverschuiner, wat de montage eenvoudig maakt. Ook kan de maatwerkoplossing hierdoor gecombineerd worden met een orthese.

* De genoemde ziektebeelden op deze website zijn bedoeld ter illustratie en zijn niet gericht op één specifiek persoon of één specifieke medische situatie.

 

 

Cynthia Hendriks
Cynthia Hendriks vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit