Biomechanische elektrische hoofdsteun

In het kort

Dankzij de biomechanische elektrische hoofdsteun wordt de kans dat het hoofd van de gebruiker uit balans raakt geminimaliseerd. De hoofdsteun is elektrisch instelbaar in zowel diepte als hoogte. Automatische lengtecompensatie is daarbij een extra optie. De hoofdsteun is demonteerbaar wanneer deze niet wordt gebruikt. Bediening door een begeleider is mogelijk.  

Voor wie?

Een biomechanische elektrische hoofdsteun kan worden aangeboden aan rolstoelgebruikers die behoefte hebben aan extra ondersteuning om het hoofd in de juiste positie te houden. Denk hierbij aan mensen die tijdens het zitten of liggen te veel energie kwijt zijn aan het in balans houden van hun hoofd, bijvoorbeeld vanwege vermoeidheid of een beperkte rompstabiliteit.  

Hoe werkt het?

De biomechanische elektrische hoofdsteun is bedienbaar met de joystick van de rolstoel. Deze stuurt actuatoren aan die de hoogte en diepte van de hoofdsteun onafhankelijk van elkaar instellen. De hoofdsteun wordt gemonteerd in de standaard hoofdsteunadapter. 

Voor een optimale ondersteuning is er ook een biomechanische elektrische hoofdsteun beschikbaar met automatische lengtecompensatie. De hoofdsteunlengte wordt dan bij het verstellen van de rolstoel automatisch aangepast op de ingestelde diepte en hoogte.  

 Deze special kan worden uitgevoerd met een 3D-hoofdsteun of een comforthoofdsteun.  

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit