CoMoveIT Smart

In het kort

CoMoveIT Smart is een modulair, intelligent hoofd- en voetbesturingssysteem dat volledige controle geeft aan gebruikers met complexe bewegingsstoornissen. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met ernstige cerebrale parese (CP), waaronder diegenen met ernstige bilaterale spasticiteit, dystonie en/of choreoathetose. Dit systeem biedt een oplossing voor mensen die onvoldoende controle hebben om een elektrische rolstoel met een joystick of andere conventionele systemen te bedienen. Bovendien is de CoMoveIT Smart uitstekend te combineren met onze elektrische rolstoelen. Als gespecialiseerd leverancier kunnen wij deze speciale combinatie aanbieden, waardoor onze gebruikers een geïntegreerde en gepersonaliseerde mobiliteitsoplossing krijgen die voldoet aan hun unieke behoeften. 

Een van de uitdagingen bij mensen met cerebrale parese is een verhoogde en wisselende lichaamsspanning, evenals beperkte handcontrole. Om hierop in te spelen, heeft CoMoveIT Smart een innovatief concept ontwikkeld. Het systeem is uitgerust met sensoren in de hoofd- en voetbesturing, en dankzij kunstmatige intelligentie (AI) past het zich automatisch aan de gebruiker aan in plaats van andersom.  

Dit maakt het CoMoveIT Smart-systeem betrouwbaarder en effectiever in het besturen van elektrische rolstoelen, waardoor de stress en frustratie van de gebruikers afnemen en hun onafhankelijkheid en vertrouwen toenemen. 

Voor wie?  

De CoMoveIT Smart is toepasbaar op onze elektrische rolstoel; MID Lectus en EVO Lectus, en is specifiek ontworpen voor cliënten met ernstige cerebrale parese. Het systeem bestaat uit een hoofdsteun, twee voetsteunen en een elektronische controle-eenheid (ECU). Elke hoofd- en voetsteun is voorzien van een sensor die het signaal van de gebruiker doorstuurt naar de ECU.  

Hoe werkt het? 

Op basis van de capaciteiten en wensen van de gebruiker kan het systeem geconfigureerd worden om de ideale instellingen te bereiken. Bijvoorbeeld, als er geen voetfunctie aanwezig is, kan de rolstoel uitsluitend met het hoofd worden bestuurd. Daarentegen kunnen de voeten ook gebruikt worden om gas te geven of het menu te bedienen. 

Het algoritme in de ECU fungeert als het brein van het systeem en vertaalt het signaal, zodat zelfs onwillekeurige bewegingen en onderbroken druksignalen een vloeiende rijervaring bieden. Dit intelligente en adaptieve algoritme past de besturing constant en automatisch aan de bestuurder aan, waardoor het niet individueel geprogrammeerd hoeft te worden voor elke gebruiker. 

Met de CoMoveIT Smart kunnen alle functies van de rolstoel worden bediend, inclusief het aanpassen van de zitpositie en snelheid. Bovendien is het mogelijk om de omgevingsbesturing (denk bijv. aan het zelfstandig bedienen van televisie, tablet en/of verlichting op afstand) te koppelen aan CoMoveIT Smart, waardoor nog meer functionaliteit wordt geboden. 

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit