Dubbele centrale beensteun

Voor wie?

De dubbele centrale beensteun is ontworpen voor mensen met een asymmetrische standsafwijking in de benen en/of beperkingen in de kniehoek. De standaard centrale beensteun biedt voor deze doelgroep namelijk onvoldoende ondersteuning.

Voorbeelden van mogelijke ziektebeelden* zijn:

  • Gebruikers met (onder-) beenlengte verschil
  • Gebruikers met vergroeiingen in de onderste extremiteiten
  • Gebruikers met beperkingen in de kniehoek

Onafhankelijke positionering van de benen

Beide beensteunen en kniehoeken zijn eenvoudig en onafhankelijk van elkaar instelbaar, waardoor deze optimaal kunnen worden aangepast aan de standsafwijking of de kniehoekbeperking van de gebruiker. Voor een optimale ondersteuning is de elektrische dubbele centrale beensteun beschikbaar met biomechanische lengtecompensatie. De onderbeenlengte wordt dan individueel aangepast op de ingestelde kniehoek, zodat de druk onder de voeten niet toeneemt en de kans op verkeerde drukbelasting van de benen wordt geminimaliseerd.

Hoe werkt het?

De dubbele centrale beensteun is manueel of elektrisch verstelbaar. Bij de elektrische variant wordt de actuator direct aangesloten op het besturingssysteem. De manuele variant wordt bediend met een gasveer.

* De genoemde ziektebeelden op deze website zijn bedoeld ter illustratie en zijn niet gericht op één specifiek persoon of één specifieke medische situatie.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit