Elektrische zwenkwielvergrendeling

Voor wie?

De elektrische zwenkwielvergrendeling is ontworpen voor gebruikers met beperkte rijvaardigheid in bepaalde specifieke situaties. Zij kunnen het zwenkgedrag van hun rolstoel moeilijk corrigeren.

Voorbeelden van ziektebeelden* kunnen zijn:

  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Gebruikers met een verminderde motorische ontwikkeling

Maakt veilig in- en uitrijden van een taxibus of lift mogelijk 

Met de elektrische zwenkwielvergrendeling kan de rolstoel alleen recht voor- en achteruit rijden. Zo kan de gebruiker de rolstoel veilig en zonder onbedoelde manoeuvres in een rechte lijn rijden in bijvoorbeeld krappe situaties of bij het in- of uitrijden van een taxibus of lift. De bereikbaarheid van de schakelaar (piko button) wordt nauwkeurig afgestemd op de joystick.

Hoe werkt het?

De elektrische zwenkwielvergrendeling kan met zeer licht bedienbare schakelaars direct worden aangesloten op het besturingssysteem. De zwenkwielen worden dan in een vaste positie gezet door een pen-gatvergrendeling, waardoor de stoel alleen recht voor- of achteruit kan rijden.

*de benoemde ziektebeelden op deze website zijn ter illustratie en zijn niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit