Match verstelbare rughoek

In het kort

De Match verstelbare rughoek geeft de begeleider de mogelijkheid om de rolstoelgebruiker verschillende keren per dag kortdurend en gecontroleerd een andere zithouding aan te bieden. Bijvoorbeeld tijdens verzorgings- en therapiemomenten of bij activiteiten. Dit bevordert de bloedsomloop en geeft de rolstoelgebruiker meer mogelijkheden voor sociale interactie. De rughoek is nauwkeurig en individueel instelbaar en ondersteunt de heuphoek optimaal bij standsveranderingen. De verstelling is voor de begeleider licht te bedienen.

Voor wie?

De Match verstelbare rughoek is ontworpen voor rolstoelgebruikers met een beperkte rompstabiliteit, die niet zelfstandig hun zithouding kunnen variëren, bijvoorbeeld door heupbeperkingen, verminderde spierkracht of pijnklachten. 

Voorbeelden van ziektebeelden* zijn:

  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Gebruikers die afhankelijk zijn van een deelbare orthese en niet zelfstandig kunnen variëren van zithouding

Hoe werkt het?

Met een knijphendel op het stuurframe kan de begeleider de rughoek naar wens verstellen over een range van 30°. Twee gasveren zorgen ervoor dat de verstelling eenvoudig en licht kan worden bediend. Het realiseren van zowel actieve als passieve houdingen is hierdoor eenvoudig.  

Cynthia Hendriks
Cynthia Hendriks vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit