Bedieningskit voor begeleidersbediening

Voor wie?

De bedieningskit voor begeleidersbediening is ontworpen voor begeleiders die de besturing van de elektrische rolstoel met beide handen willen kunnen overnemen, bijvoorbeeld als de gebruiker vermoeid is of niet meer in staat is om zich gecontroleerd door een (kleine) ruimte te manoeuvreren.

Voorbeelden van ziektebeelden* zijn:

  • Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS)
  • Spinale speratrofie (SMA)
  • Ziekte van Huntington
  • Duchenne Spierdystrofie

Bedien de elektrische rolstoel eenvoudig zelf

Met de bedieningskit kan de begeleider de bediening van de elektrische rolstoel eenvoudig overnemen. De duwbeweging is intuïtief om te zetten in een subtiele voorwaartse beweging. De bediening en hoogte zijn ergonomisch af te stemmen op de individuele begeleider.

Hoe werkt het?

De bedieningskit voor begeleidersbediening bestaat uit twee duwbeugels op het rugframe van de rolstoel. De begeleider heeft zo met beide handen een comfortabel houvast, wat stabiliteit en controle geeft.

Eén van de duwbeugels is uitgerust met de begeleidersbediening en een knijphendel. De rolstoel gaat vooruit door in de hendel te knijpen en achteruit door de hendel naar beneden te bewegen. De begeleider stuurt door de rolstoel te duwen en tegelijkertijd het handvat van de bedieningskit in zijwaartse richting te draaien.

* De genoemde ziektebeelden op deze website zijn bedoeld ter illustratie en zijn niet gericht op één specifiek persoon of één specifieke medische situatie.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit