Elektrisch opklapbare armleggers

In het kort

De elektrisch opklapbare armleggers geven de gebruiker meer bewegingsvrijheid om zelfstandig een transfer te maken. Beide armleggers kunnen onafhankelijk van elkaar in de gewenste positie worden gezet. 

Voor wie?

De elektrisch opklapbare armleggers zijn ontworpen voor rolstoelgebruikers die de armlegger niet zelfstandig omhoog kunnen klappen vanwege een beperkte arm-handfunctie, bijvoorbeeld door verminderde kracht en /of een verminderde bewegingsvrijheid in de bovenste extremiteiten. Denk hierbij aan gebruikers met complexere en progressieve ziektebeelden, zoals ALS of MS.* 

Hoe werkt het? 

De armleggers zijn eenvoudig te bedienen met de joystick van de elektrische rolstoel. De armleggers kunnen onafhankelijk van elkaar of tegelijkertijd omhoog geklapt worden. Als de armlegger is opgeklapt, kan het voorkomen dat deze voorbij de ingestelde hoek van de rugleuning komt. Bij het toepassen van de elektrisch opklapbare armleggers op de rolstoel zal de rolstoelbreedte minimaal tot niet toenemen.  

 *de benoemde ziektebeelden op deze website zijn ter illustratie en zijn niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie.  

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit