Elektrisch wegzwenkbare kniesteunen

Voor wie?

De elektrisch wegzwenkbare kniesteunen zijn ontworpen voor gebruikers met een beperkte beenfunctie of met (onwillekeurige) bewegingsonrust.

Voorbeeld van mogelijke ziektebeelden* zijn:

  • Gebruikers met (onbedoelde) spasmes
  • Multiple sclerose (MS)

Voor extra stabiliteit 

De kniesteunen ondersteunen gebruikers bij onwillekeurige bewegingsonrust, zodat zij een langere tijd ontspannen kunnen zitten. Als de gebruiker staat, geven de kniesteunen tegendruk waardoor een stabiele positie en een optimale stand van het lichaam ontstaat. De kniesteunen kunnen worden weggezwenkt, wat ruimte geeft tijdens transfer, verzorgings-, therapie- en/of ontspanningsmomenten.

Hoe werkt het?

De kniesteunen zijn eenvoudig te bedienen met de joystick van de elektrische rolstoel. Dankzij de actuator die is aangesloten op het besturingssysteem, kunnen de linker- en rechter kniesteunen afzonderlijk worden bediend en naar de zijkant van de rolstoel worden geklapt. Dit geeft de gebruiker bewegingsruimte om zelfstandig of onder begeleiding een transfer te maken.

* De genoemde ziektebeelden op deze website zijn bedoeld ter illustratie en zijn niet gericht op één specifiek persoon of één specifieke medische situatie.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit