Steering scoot control

In het kort

Waar de bediening met een standaard joystick vraagt om een fijnere motoriek, kan de gebruiker bij de steering scoot control beide handen aan het stuur houden. Dit biedt de gebruiker een makkelijkere oog- handcoördinatie, meer ontspanning en meer controle over de bediening van de elektrische rolstoel. 

Voor wie?

De steering scoot control is ontwikkeld voor gebruikers die zich zelfstandig met een elektrische rolstoel verplaatsen, maar moeite hebben om deze met een standaard joystick te besturen. Denk hierbij aan gebruikers met een verminderde arm-handfunctie, verminderde motoriek, tremoren (ongewenst trillen) of een verstoorde oog-hand coördinatie. Een voorbeeld van een ziektebeeld is de ziekte van Parkinson. 

Hoe werkt het?

De steering scoot control heeft tussen de ergonomische handvatten een overzichtelijke display, waarmee de inzittende diverse functionaliteiten en instellingen kan bedienen.  

Met de duimen zijn de gashendels eenvoudig te bedienen om voor- en achteruit te rijden. Door de handvatten naar voren en achteren te bewegen, wordt de rolstoel gedraaid. De bediening is proportioneel: hoe dieper de gashendel wordt ingeduwd, des te sneller de rolstoel zich zal voortbewegen. Dit geldt zowel in voorwaartse als zijwaartse richting. 

De steering scoot control is in hoogte en diepte instelbaar om de bedieningspositie optimaal aan de gebruiker aan te kunnen passen. Optioneel kan een switchbox worden toegevoegd om extra functionaliteiten, zoals de zitfuncties, te bedienen. Voor een transfer is de steering scoot control horizontaal wegdraaibaar. 

De steering scoot control is gemonteerd op een wegdraaibare arm. In bedieningspositie staat deze in het midden van de rolstoel en kan er met twee handen gereden worden.

 

 

mo-vis produceert besturingssystemen voor elektrische rolstoelen om mensen met een motorische handicap zo goed mogelijk te ondersteunen met praktische en concrete oplossingen. De producten van mo-vis sluiten perfect aan op het elektrische rolstoelen assortiment van Life & Mobility.  We zijn trots dat we samen met mo-vis mogen werken aan innovatieve mobiliteitsoplossingen.
Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit