Transferlift

In het kort

Dankzij een aan de gebruiker aangepaste voetplaat, ontstaat aan de voorzijde van de elektrische rolstoel een liftfunctie. Deze transferlift overbrugt de hoogte van de vloer tot aan de zitplaat. De bediening is nauwkeurig en individueel instelbaar, zodat de stabiliteit en veiligheid van de gebruiker gewaarborgd zijn.

Voorbeelden van ziektebeelden* zijn:

  • Dwerggroei
  • Gebruikers met een korte onderbeenlengte

Voor wie?

De transferlift is ontworpen voor mensen met een (zeer) korte onderbeenlengte die niet zelfstandig in- en uit een elektrische rolstoel kunnen komen en geen grote instaphoogte kunnen overbruggen. De transferlift creëert volledige zelfstandigheid voor een gebruiker tijdens de transfer.

Hoe werkt het?

De transferlift is te bedienen met twee licht bedienbare schakelaars (Piko-buttons). De bedieningsknoppen zijn stand-alone en op iedere gewenste positie te plaatsen. Als extra optie kunnen aan de voorzijde van de transferlift twee handvaten worden gemonteerd voor een veilige en stabiele situatie tijdens het gebruik van de lift. De transferlift is belastbaar tot een maximaal gebruikersgewicht van 136 kg.

* De genoemde ziektebeelden op deze website zijn bedoeld ter illustratie en zijn niet gericht op één specifiek persoon of één specifieke medische situatie.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit