Transferzitting

In het kort

Door de achterzijde van de transferzitting omhoog te bewegen, zonder dat de zithoogte toeneemt, wordt de gebruiker ondersteund bij de overgang van een zittende naar een staande positie. Met de joystick kan de gebruiker het zitvlak tot -20 graden negatief instellen.

Voor wie?

De transferzitting is ontworpen voor mensen met een beperkte sta-functie die zich zelfstandig, veilig en verantwoord willen verplaatsen. Een (actieve) transfer kost te veel inspanning door krachtverlies of uitval van de benen. De transferzitting kan gebruikt worden wanneer de gebruiker beschikt over een goede rompbalans.

Voorbeelden van ziektebeelden* zijn:

  • Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS)
  • Gebruikers met verminderde kracht in de onderste extremiteiten
  • Gebruikers met reumatische aandoeningen

Hoe werkt het?

De transferzitting is te bedienen met de joystick van de elektrische rolstoel. Twee actuatoren brengen de achterzijde van de zitplaat omhoog, waardoor opstaan vanuit de rolstoel eenvoudiger is. De transferzitting is belastbaar tot een maximaal gebruikersgewicht van 136 kg.

* De genoemde ziektebeelden op deze website zijn bedoeld ter illustratie en zijn niet gericht op één specifiek persoon of één specifieke medische situatie.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit