In diepte instelbare armleggers

In het kort

De in diepte instelbare armleggers zijn eenvoudig en licht bedienbaar en zijn zowel voor- als achterwaarts instelbaar. Een bijkomend voordeel is dat ze de gebruiker de mogelijkheid geven om de elektrische rolstoel dichterbij een tafel te laten aansluiten, bijvoorbeeld tijdens activiteiten. Deze maatwerkoplossing is optioneel bedienbaar door een begeleider.

Voor wie?

De in diepte instelbare armleggers zijn ontworpen voor rolstoelgebruikers met een beperkte arm-hand functionaliteit. Denk hierbij aan gebruikers met minder kracht of beweging in de armen. De in diepte instelbare armleggers bieden hen gedurende de dag, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van activiteiten, een optimale ondersteuning van de armen.

Hoe werkt het?

Met een hendel aan de zijkant van de armleggers kan de gebruiker eenvoudig de diepte van de armleggers instellen. Zo kunnen de armleggers nauwkeurig worden afgestemd op de individuele gebruiker, waardoor een optimale ondersteuning van de armen ontstaat.

Deze maatwerkoplossing is te combineren met de neerklapbare joystickhouder, waarmee de gebruiker nog beter met de rolstoel kan aansluiten aan bijvoorbeeld een bureau.

Niels Kokkeler
Niels Kokkeler vertelt je graag meer!
Adviseur Mobiliteit